Aarhus Cementvarefabrik
Historie | Personale | Find vej | Kontakt  
Søg

Specialproduktion med kreative løsninger i beton


Historie 
 

 

Kun 25 år efter den første betonvarefabrik blev oprettet i Danmark, blev Aarhus Cementvarefabrik (Aarhus C) i 1909 grundlagt, under navnet ”Jysk gips og Cementstøberi”.

Fra 1941 til 1991 var Aarhus C. ejet af Aarhus Mørtel-Compagni A/S, og som led i Danske Trælast A/S`s koncernstrategi blev Aarhus C og etableret som selvstændig virksomhed.

I 1965 Flyttede virksomheden fra Århus til en helt ny fabrik i Lystrup, hvor virksomheden ligger i dag. Op til midten af 70'erne blev der produceret både afløb- og belægningsprodukter. Afløbsproduktionen blev herefter skilt fra, og man koncentrerede indsatsen omkring produktionen af betonfliser, belægningssten, mindre bygningselementer, trappetrin, kantsten og specialopgaver.

Sortimentet blev som i dag suppleret med produkter ude fra således, at kunderne kan tilbydes et bredt udvalg af betonvarer.

I 2005 købte IBF Betonvare i Ikast 50% af aktierne i Aarhus C, og i 2008 overtog IBF de sidste 50%, og sikrede således hermed at det brede udvalg af standard betonvarer var i fortsat udvikling i virksomheden.
 
IBF Betonvare fremstår i dag som en af Danmarks førende producenter af betonprodukter, hvor produktionen foregår på 24 afdelinger i Danmark samt 2 fabrikker i Polen.
 

Kvalitet og sikkerhed
Aarhus C. er kendt for at levere produkter i høj kvalitet og er særdeles bevidste om, at det er livsnerven i virksomheden. For at kunne garantere at kvaliteten er i top, benytter vi udelukkende anerkendte leverandører.
 


 

 

Produktudvikling

Vi har gennem tiden deltaget i udviklingen og sat vores præg på nutidens belægninger såvel udenfor som indendørs. Aarhus C. var i 60'erne mellem de første til at udføre Reebolithbehandling af betonfliser herhjemme.


Vores årelange beskæftigelse med specialproduktion af betonvareprodukter har givet os et meget dybdegående kendskab til produkterne og deres muligheder. Det har fået flere kommuner, arkitekter og ingeniører til at se muligheder i betonens anvendeligheder.


Fremtid og Teknologi
I de senere år har Aarhus C udelukkede beskæftiget sig med specialproduktion efter opgave. Vi har ekspertisen og er specialister i løsninger af specialfremstilling af produkter både til større og mindre opgaver. Vi tilpasser formudstyr efter opgaverne og kan hurtigt omstille produktionen. Vi har egne tømre og smed, der hurtigt og effektivt kan udvikle de opgaver, kunderne ønsker. Udviklingen løber stærkt på alle områder, og vi sørger for at holde os ajour for til stadighed at være blandt de toneangivende i markedet.

Vi arbejder efter den devise, at vi er til for vores kunder og ikke omvendt.
 

Miljø
Vi har alle en forpligtelse til at tage hensyn til miljøet. Der er ingen miljø-gener forbundet med at fremstille betonvare-produkter, da disse varer består af naturlige råvarer som sand, kalk, ler og vand. Bortskaffelse af produkterne kan ske ved knusning og hermed genanvendelse.
 

 

   

  
 

 


 

KONTAKT  

Kontakt os her

 

Find vej  

Find vej her...

 
Århus Cementvarefabrik A/SFlinthøj 18520 LystrupTelefon 86 22 12 33Fax 86 22 67 27