fbpx

Ottilia Jacobsens Plads

Kirsebærbæltet i Valby
august 16, 2022
Kysthusene ved Tuborg Strandeng
august 10, 2022

Et kostet underlag til Carlsberg Byens nye byrum


Ottillia Jacobsens Plads er ét af Carlsberg Byens nye, centrale byrum. Med sit urbane udtryk og offentlige tilgang giver pladsen næring til sociale aktiviteter, ophold og udfoldelse. Ulig de fleste af Carlsberg Byens øvrige gårdrum, der karakteriseres som rolige og hjemlige rum for beboerne, er Otillia Jacobsens Plads centrum for liv og leg. Det er planen, at et stort vandfald skal etableres på pladsens øverste flade for at skabe bindeled til pladsens historiske betydning.

Ottillia Jacobsens Plads var nemlig grundlaget for hele etableringen af Carlsberg bryggeriet. Ottillia Jacobsens Plads er stedet, hvor kilden i sin tid udsprang fra Valby Bakke, og hvor bryggeren derfor placerede sit bryggeri. Det vil WERK Arkitekter understrege med etablering af et stort vandfald, der skal løbe gennem Ottillia Jacobsens Plads og videre til Paulas Passage.

Aarhus Cementvarefabrik har leveret de store kostede fliser, der danner underlag på hele pladsen. Kostningen i flisernes overflade er skabt ved at trække en håndholdt kost gennem den stadig våde beton. Fliserne måler 2x2 meter.

Ottilia Jacobsens Plads

Bygherre:
Carlsberg Byen

Landskabsarkitekt:
WERK Arkitekter

Opført:
2017-

OJP_Udvalgte_0000s_0006_Otilia_Jacobsens_Plads_Carlsbergbyen-1
OJP_Udvalgte_0000s_0005_Otilia_Jacobsens_Plads_Carlsbergbyen-14
OJP_Udvalgte_0000s_0007_637A8951
OJP_Udvalgte_0000s_0001_Otilia_Jacobsens_Plads_Carlsbergbyen-2

Minder fliserne fra Ottilia Jacobsens Plads om dine idéer til et nyt projekt?