fbpx

Playline, Billund

Esbjerg Havneø
juli 4, 2022
Brædstrup Skole
september 16, 2021

Bilfrit byrum med plads til leg - helt i tråd med byens identitet


Playline er en forbindelse gennem Billunds byrum, der tilbyder plads til alle slags leg og læring med beton som en vigtig del. En ny byrumsarkitektur snor sig gennem Billunds centrum og opfordrer til smil og leg, hvilket er grunden til, at projektet har fået navnet Playline. Det er en kreativ tilgang, der skal binde byrummet sammen og har en naturlig reference til LEGO, som er stærkt repræsenteret i byen med LEGO HOUSE.

Gustin Landskab i Aarhus er landskabsarkitekten bag projektet, med OK Nygård som anlægsgartner og Aarhus Cementvarefabrik som leverandør af en lang række betonelementer. Ifølge Gustin Tegnestue er målet med arkitekturen at skabe en æstetisk forbindelse for bløde trafikanter, der samtidig aktiverer nysgerrighed og legelyst. Der er indarbejdet en række kreative aktivitetsområder med forskellige temaer langs Playline, der stimulerer fysiske, visuelle, sociale og rumlige sanser.

Arkitekturen er klassisk nordisk i hvide og grå nuancer, med enkle farver i sarte nuancer. Materialerne er stilrene og robuste, og hvid og grå beton er hovedsageligt brugt i de dele, hvor beton dominerer. Lokale børns tegninger og mønstre er blevet brugt til grafik i betonelementerne, der udgør belægningen, som består af præfabrikerede storformatfliser i individuelle formater, med hvid beton tilsat 4% hvid indfarvning. Udvalgte fliser er behandlet med en dæmpet og enkel sandblæst grafik. Grafikken består af individuelle cirkelmønstre, der guider en på vej, og nogle af cirklerne er detaljerede med geometriske figurer og elementer fra tegninger. Cirklerne er sandblæst i fire størrelser: Ø100, Ø200, Ø400 og Ø800.

Aarhus Cementvarefabrik har, ud over at fremstille betonelementerne, også samarbejdet med sandblæsere, der har udført grafikken på fliser og plint.

Playline, Billund

Bygherre:
Billund Kommune

Landskabsarkitekt:
Gustin Landskab

Opført:
2020

Detalje_0000s_0003_IMG_5996
Detalje_0000s_0002_IMG_5926-3
Detalje_0000s_0000_untitled-3
Detalje_0000s_0004_Butikstorvet_Billund-(1-of-3)

Minder elementerne fra Playline i Billund om dine idéer til et nyt projekt?