fbpx

Butikstorvet i Billund

Esbjerg Havneø
juli 4, 2022
Brædstrup Skole
september 16, 2021

Bilfrit byrum med plads til leg - helt i tråd med byens identitet


Midt i Billunds centrum er renoveringen af byrummet tænkt som et fælles rum, hvor der er plads til leg og læring. Byrummet er tegnet af Gustin Landskab med OK Nygaard som anlægsgartner. Aarhus Cementvarefabrik har leveret fliser med sandblæst og paged overflade samt plinte i hvid beton med mønstre sandblæst i betonens overflade.

Projektet med udvikling af Billunds Butikstorvet er blevet døbt "Playline" for at understrege det legende i byrummet. Rent fysisk lokker byrummet nysgerrighed frem med kreative aktivitetsområder og udsmykning på både fliser og plinte overalt i rummet. Udsmykningen har byens lokale børn stået for, og det er således børnetegninger, der er blevet sandblæst i betonen.

Magasinet Beton har besøgt Billund og i den forbindelse beskrevet projektet i artiklen HER (s. 20).

Butikstorvet i Billund

Bygherre:
Billund Kommune

Landskabsarkitekt:
Gustin Landskab

Opført:
2020

Detalje_0000s_0003_IMG_5996
Detalje_0000s_0002_IMG_5926-3
Detalje_0000s_0000_untitled-3
Detalje_0000s_0004_Butikstorvet_Billund-(1-of-3)

Minder elementerne fra Butikstorvet i Billund om dine idéer til et nyt projekt?