fbpx

Esbjerg Havneø

Clever Lynladestation i Odense
juli 13, 2022
Playline, Billund
februar 18, 2022

Havneøen som bindeled mellem by og vand


På Esbjergs Havneø samles aktiviteter af flere forskellige karakterer og pladsen er således samlingspunkt for både maritime aktiviteter og ophold for borgere og turister, der på en gåtur langs kajen kan få saltvand i håret.

Til de nye opholdsplader på Havneøen har Aarhus Cementvarefabrik leveret en karakterfyldt, specialdesignet belægning. Fra den rigtige vinkel har fliserne en 3D-effekt, så man næsten føler, at kajen er omdannet til et hav af grafiske bølger. Derudover har fliserne en sandblæst overflade, akkurat som havde belægningen ligget på havnen i årtier og var præget af saltholdigt vejr og vind. Opholdsområdet stod færdigt i starten af 2022, men der er stadig gang i byggeriet på Havneøen, bl.a. med opførelse af erhvervsbyggerier.

Det er LYTT Arkitekter, som har designet Havneøens nye belægning. Med udgangspunkt i havbunden er flisernes form inspireret fra sandbundens riller. Fliserne er et miks af lyse og mørke, præcis som sandbunden, der også har striber af lys og sort sand. I plantebedene langs pladsens fliser har vi også leveret hvide trædefliser formet som søsten, ligesom alle betonelementer og trappetrin på kajen også er fra Aarhus Cementvarefabrik.

Esbjerg Havneø

Bygherre:
Esbjerg Kommune

Landskabsarkitekt:
LYTT Arkitekter

Opført:
2019-2022

Havneoeen_0000s_0001_Esbjerg_Havneø-15
Havneoeen_0000s_0000_Esbjerg_Havneø-27
Udvalgte_Havneoeen_0000s_0001_Esbjerg_Havneø-22

Minder fliser og elementer fra Esbjerg Havneø om dine idéer til et nyt projekt?