fbpx

EWII ladestation, Kastrup

Urban Tree
september 20, 2023

Grønne betonfliser for en unik oplevelse


Beton kan være meget mere end bare grå. Dette blev tydeligt, da energiselskabet EWII, i samarbejde med os hos Aarhus Cementvarefabrik og tegnestuen RUM, introducerede grønne betonfliser som en central del af et nyt koncept til selskabets ladestationer. Projektet, der blev materialiseret ved Københavns Lufthavn, har sat fokus på farve og design, og grøn beton har fået en betydningsfuld rolle.

Selve konceptet er udviklet i samarbejde mellem EWII og RUM med det formål at skabe et skalerbart designkoncept til offentlige ladestationer. Ud over fokus på ladefunktionen er der også lagt vægt på designæstetik og brugeroplevelse. Den grønne betonbelægning fungerer som en markering af sikkert fodgængerområde, adskilt fra kørende trafik. Her, langs den cirkulære trækonstruktion, inviteres besøgende til at udforske den tilhørende have, der ledsager ladestationen.

Den grønne signatursti, lavet af indfarvede betonfliser, er en nøglekomponent i projektet. Designet skulle ikke kun ramme en grøn farve, der matchede EWII's logo, men også sikre farvebestandighed, så den grønne farve ikke falmer over tid. Betonfliserne, der er gennemfarvede, er et eksempel på, hvordan farvet beton kan bidrage til at skabe unikke og holdbare udendørsbelægninger. Projektet har ikke kun udfordret normerne for farvet beton, men også introduceret en skandinavisk arkitektonisk tilgang. Den cirkulære konstruktion, klædt i træ og med overdækkede ladepladser og opholdsområder med sedumtag, afspejler en enkel, lys og naturlig æstetik. Resultatet er en ladestation, hvor grøn beton ikke kun er en praktisk overflade, men også en integreret del af en innovativ og behagelig oplevelse for brugerne.

EWII ladestation, Kastrup

Bygherre:
EWII

Arkitekt:
Tegnestuen RUM

Opført:
2023


Har du et projekt, hvor farvet beton kunne være en spiller?