fbpx

Urban Tree

EWII ladestation, Kastrup
december 14, 2023
New Ark Passagen
september 19, 2023

Multifunktionalitet i fokus


I DAC-området står et nyt unikt byrumsmøbel, Urban Tree, som utvivlsomt vil fange enhvers opmærksomhed. Dette projekt repræsenterer en veludført fusion af æstetik, bæredygtighed og multifunktionalitet, som er attraktivt for ethvert moderne bymiljø. Hos Aarhus Cementvarefabrik har vi haft æren af at støbe betonmodulerne brugt til byrumsmøblet, i en form designet i samarbejde med udviklerne bag og bygget i vores eget formværksted.

Urban Trees design er både praktisk og æstetisk tiltalende. Med en indbygget funktion til opsamling af regnvand fra træets krone sikres planterne i konstruktionen en næsten selvstændig vandingsmekanisme, hvilket minimerer driftsomkostningerne. Ydermere giver den skygge, skaber plads til forsamling og bidrager positivt til biodiversiteten i området. Urban Tree består af forskellige moduler, som er stablet og dekoreret med vilde, grønne planter for at styrke biodiversiteten. Dens indbyggede bænk og strategiske belysning inviterer til social interaktion og opmuntrer til at tilbringe mere tid udendørs. Med Urban Tree ses harmoni mellem form og funktion, der tilbyder en berigende oplevelse for byens beboere.

Urban Tree kan placeres direkte ovenpå eksisterende belægning og er derfor en tilgængelig måde at bidrage til det grønne i allerede etablerede områder og pladser i byen, hvor permanent beplantning ikke er en mulighed. Samtidig gør fleksibiliteten den kompatibel med de løbende ændringer og vedligehold, offentlige områder gennemgår.

Du kan følge projektet og dets udvikling på CWares hjemmeside.

Urban Tree

Koncept, ide og design:
Birgitte Holt Andersen

Øvrig projektgruppe:
Louise Kjær-Hansen og Sophie Krog Agergaard

Bag projektet:
CWare

Opført:
2023

Urban Tree_lys
Urban Tree lys
Urban Tree BLOX
Urban Tree planter

Vil du høre mere om anvendelse af specialprodukter i dit projekt?